Blogg

Då säger jag upp mitt medborgarskap

Vår största profil slutar i landslaget efter EM, nämligen Erik Hamrén. Hehehe.
 
Sverige är så fruktansvärt dåliga att Zlatan måste gå ut och säga att han lägger av efter EM så att någon fortfarande ska bry sig om landslaget. Det är en intressant taktik, vi får se om det tar fokus från vår abnormt dåliga insats hittills och istället vänder våra ögon mot vår gamle storstjärna som lägger skorna på hyllan.
Men mig gör det ingenting att vi är så ofantligt usla. Om vi spelar en helt turnering utan att ha ett enda skott på mål så är det värt det. Det triviavärdet är ändå högre än om vi skulle lyckas kryssa mot Belgien till ingen som helst nytta. Men det vore givetvis typiskt Sverige att inte ens ge mig den glädjen.
Säg däremot att vi spelar ett helt EM och Martin Olsson är vår bästa spelare, då säger jag upp mitt medborgarskap.
 

Som tur är kan vi fortfarande ställa vårt hopp till Island. Lagerbäcks manar behöver en poäng mot Österrike ikväll så går de vidare ur gruppen. Då vore EM värt allt skit vårt eget land trycker ner i våra halsar. Österrike har ännu inte gjort mål, och den isländske målvakten Hannes Halldórsson gjorde flest räddningar av alla målvakter de första två matcherna, och han tappade bara 2/3 inlägg i snitt. Jag kommer investera mina känslor i den här matchen jag, ni får göra vad ni vill. Men med lite tur så är jag tömt alla mina känslor så att jag kan titta på Sverige i ett härligt myslobotomerat tillstånd.
 

Mest lästa inläggen

Jonathan Tengwall

Jag är rolig, men jag är inte rolig

Det är fredag. Chattgruppen går varm över kvällens planer. Folk ska visst h...

Jonathan Tengwall

Nej Jonas Gardell, humor är INTE politik

Ibland är det svårt att undvika idioti i vardagen. Man kanske råkar scrolla...

Jonathan Tengwall

Sluta appropriera min kultur!

Hej vänner! Det var en vecka sedan sist. Vad har hänt sedan dess? Jag har k...

Jonathan Tengwall

Det mest autistiska jag någonsin har gjort

Hej vänner. Det var ett tag sedan sist. Men nu till det viktiga. Igår natt ...

Blogg

FLASH: Jag har börjat spela Pokémon

FLASH: Jag har börjat spela Pokémon. Belgien-Irland börjar om ca 20 sekunder, och ja, jag spelar Pokémon. Det är roligt.
Jag såg inte Belgien-Italien, så jag ser fram emot att se hur dåliga Belgien egentligen är. Det blir intressant för vår kommande match mot dem. Det belgiska laget har väldigt många starka individer, men de jobbar inte så bra som lag. På det sättet liknar fotboll Pokémon, det spelar ingen rll om du har jättemånga bra individer, om alla är
electric-type så kommer de ändå få pisk ifall de stöter på en sopig liten Diglett. Liten tuva osv. Är Irland den tuvan? Är Sverige Diglett? Det återstår att se.
 

 
Det är där jag är nu i EM. Fotbollen räcker liksom inte till längre. Så jag spelar pokemon. Jag kan twittra, vilket jag har gjort ganska intensivt under vissa matcher, men ibland kommer inte orden till mig. Jag löser DN:s korsord, men det är för lätt. Och de ord jag inte kan, de är bara orimliga, inte svåra. Jag äter massor med godis för att distrahera mig. Jag låter min trikotillomani ta över och jag pillar och rycker frenetiskt i min modesta ansiktsbehåring.
Det börjar bli svårt attt koncentrera sig under de mindre intressanta matcherna. Som tur är Lagerbäcks Island tillbaks ikväll, och även Österrike-Portugal lär bli en spännande tillställning. Fram tills dess känner jag mig tvingad att titta, samtidigt som jag vill titta, samtidigt som det inte riktigt räcker att bara titta, samtidigt som jag vill göra massa andra saker också. Ibland är det tur att jag är arbetslös.
Men efter EM vill jag nog ha ett jobb. Om ni fattar vad jag menar.

Mest omtyckta inläggen

Jonathan Tengwall

Brist på drivkraft är det yttersta beviset för drivkraft

Jag är arbetslös. Det innebär att jag har spenderat mycket tid med att gå i...

Jonathan Tengwall

Det var skit, men det var bra skit

Nej jag har inte skrivit något på typ två veckor. Det är det som händer när...

Jonathan Tengwall

Då säger jag upp mitt medborgarskap

Vår största profil slutar i landslaget efter EM, nämligen Erik Hamrén. Hehe...

Jonathan Tengwall

FLASH: Jag har börjat spela Pokémon

FLASH: Jag har börjat spela Pokémon. Belgien-Irland börjar om ca 20 sekunde...

Blogg

Det här är ingen jinx, det är en kärleksförklaring

Jag är med i ett par tipsgrupper, och jag tycker ändå att det har gått ganska hyfsat. Jag hade rätt resultat på Island-Portugal, och både Frankrike och England ramlade in i sista minuten för att ge mig maximal poäng på de matcherna. Jag har en uppåtgående trend och var ganska nöjd, tills jag fick ett meddelande från min flickvän. 
 
Hon är med i en bettinggrupp på sitt jobb och ville först att jag skulle hjälpa henne att tippa precis innan EM började. Eftersom att hon inte är särskilt fotbollsintresserad så jag gav henne mina åsikter och hon struntade blankt i nästan allihop och gick på sin egen magkänsla istället. Nu ligger hon på plats 19 av drygt 16 000 människor globalt på sin bettingtjänstsajt och jag står och gapar vid sidan av. Det är lite av ett knytnävsslag för en självpåtagen enorm fotbollsnörd som jag själv, jag vrider och vänder och vrider igen på alla matcher innan jag lägger ett tips, men till ingen nytta. Men Sara knappade in det hon trodde innan turneringen och det bär så mycket frukt att hon kan starta en ekologisk hipsterjuicebar och sälja pressad saft för 69 kr glaset. Och jag sliter mitt hår.
Det som imponerat mest på mig i EM hittills är inte Ungern, inte Island, inte Nordirland. Det är en 21-årig tjej från Aspudden.
 
Det är en förvirrande känsla av lätt förnedring kombinerat med någon typ av enorm stolthet för en personen i min närhet. Nu funderar jag starkt på att ändra alla mina tips och bara kopiera hennes spelrad rakt av hela vägen till finalen och vidare.
Och ni som tycker att det här är en jinx, ni har fel. Det är utan bitterhet jag lyfter på hatten och ger cred där cred ska ges, i det här fallet till min kära flickvän som uppenbarligen betyligt mycket bättre på att läsa fotbollsresultat än vad jag är. Att se någon man älskar vara så fruktansvärt bra på något som man älskar är otroligt vackert.
Två världar möts på ett sätt som jag inte kunnat förutse, och det känns fenomenalt.
 
Det här är inget sabotage, det här är ingen jinx, det är en kärleksförklaring.

Mest kommenterade inläggen

Jonathan Tengwall

Det här är ingen jinx, det är en kärleksförklaring

Jag är med i ett par tipsgrupper, och jag tycker ändå att det har gått gans...

Jonathan Tengwall

Skrällar, rövar och rumäner

Tadai ma! Jag är tillbaka. Igår var jag bort a på ett väldigt viktigt uppdr...

Jonathan Tengwall

The party don't start til' Lasse walks in

Sverige, Sverige, Sverige. Jag ändrade mitt 1-1 tips till 2-1 igår för att ...

Jonathan Tengwall

Vem hade inte luktat?

En av de saker som blivit synonymt med stora mästerskap de senaste tio åren...